Zoeken
IoT-monitoring afvalbak_AssetInsight.jpg

Afvalbakken op tijd legen

Op bijna elke straathoek, rustplek langs de snelweg en station staat een afvalbak. Soms overvol, want op afstand is vaak niet te zien hoeveel afval erin zit. En vaak rijden vuilniswagens periodiek rond, terwijl dit niet altijd nodig is. Met IoT (Internet of Things) kan afvalinzameling efficiënter, duurzamer en goedkoper.

Vraag: inzicht in afvalbak

VolkerInfra Zwolsche Eland (Gebr. van Kessel en KWS Infra) onderhoudt onder meer verzorgingsplaatsen langs verschillende snelwegen. Ook het op tijd legen van prullenbakken hoort daarbij. De vraag aan ons: hoe weten we nu of zo’n afvalbak vol zit?

Oplossing: op tijd inzicht dankzij sensoren

In verschillende afvalbakken hebben we een sensor geplaatst. Deze sensor bepaalt continu de vulgraad van de bak en stuurt de data door naar ons IoT-platform. De klant kan hierop inloggen. Aangezien VolkerInfra Zwolsche Eland met een eigen GIS-systeem (Geografisch Informatie Systeem) werkt, hebben we speciaal voor hen de data hiernaar doorgestuurd. Zo ziet de klant direct in het eigen systeem of een afvalbak bijna vol zit.

Impact: duurzame afvalroute

Dankzij het beschikbaar stellen van data heeft de klant continu inzicht gekregen in de status van afvalbakken. Hierdoor kan een vuilniswagen gericht naar een plek toerijden. Een duurzame oplossing, want het scheelt kilometers als een vuilniswagen niet periodiek op pad hoeft. Bovendien bespaart IoT uiteindelijk geld. Zo zijn onder meer boetes van overvolle prullenbakken verleden tijd.

 

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Voor meer nieuws, volg Asset.Insight. op LinkedIn.