Zoeken

Onze historie

Asset Insight is een jong bedrijf met een grote ambitie om te groeien. Maar toch hebben we al een rijke geschiedenis. We zijn namelijk onderdeel van Vialis een VolkerWessels onderneming, een bouwconcern dat al sinds 1854 bestaat. VolkerWessels kent een lange historie. Aan de wieg van het concern stonden diverse grote Nederlandse aannemers en vermaarde familiebedrijven.  

Asset Insight

Asset Insight bundelt krachten

De krachten op het gebied van meet- en inspectie zijn sinds 2018 gebundeld onder de naam Asset Insight. Asset Insight is een samenvoeging van diverse VolkerWessels-bedrijven. Het bestaat uit het onderdeel ‘Inspectation’ en ‘Data Science’ vanuit VolkerRail, de afdeling ‘Verhardingscontrole & Advies’ vanuit het bedrijf Aveco de Bondt en het onderdeel ‘Tecson Inspections’ uit M.J. Oomen.  Sinds 2022 is Asset Insight onderdeel van Vialis.

© Marina Kemp - AssetInsight - Drone 001 - 1920x500 002.jpg

Een VolkerWessels-onderneming

Vandaag de dag is VolkerWessels een toonaangevend en zeer veelzijdig bouwconcern. Het bedrijf telt ruim 120 werkmaatschappijen en zo’n 16.000 medewerkers. VolkerWessels is onder meer actief in de segmenten vastgoedontwikkeling, bouw, installatietechniek, toelevering, civiele techniek, spoorbouw, wegenbouw, mobiliteit & engineering, energienetwerken en telecom. De verschillende ondernemingen weten elkaar goed te vinden en vullen elkaars expertises aan. Hierdoor kunnen we een integrale aanpak bieden bij complexe vraagstukken. Door de rijke geschiedenis kent VolkerWessels de lokale markten door en door.