Zoeken

Algoritmen voor boomdetectie

Anahita Khosravipour is gepromoveerd aan de Universiteit Twente. Zij heeft een algoritme gemaakt waardoor de omvang, de vorm, de hoogte en de dichtheid van bomen kan worden gemeten met een laserstraal vanuit de lucht. Zij heeft dit getest in de Franse alpen vanuit een helikopter op 300 meter hoogte. Het laserlicht kaatst terug van de bomen. Een sensor zet het gereflecteerde licht om in bruikbare data.  

mobielelaser-scanner-bomen.jpg
pointcloud-zonderruis.png

Eliminatie ruis

Ook ontwikkelde Anahita een algoritme dat ruis elimineert. Daartoe deelde ze de bomen op in ‘schijven’. Deze ‘schijven’ werden gemeten met de laserscanner. Daardoor krijg je een mooier en gelijkmatiger resultaat. Haar jarenlange onderzoek heeft geleid tot deze doorbraak. Wij zijn verheugd dat Anahita samen met andere medewerkers van Asset.Insight. de door haar ontwikkelde methode verder vorm heeft kunnen geven binnen ons bedrijf. In haar dissertatie kunt u alles tot in detail lezen.

 

 

 

 

boommeting.jpg

Nieuwe techniek boomdetectie

Wij hebben een geavanceerde methode ontwikkeld die de kwaliteit van LiDAR-systemen en de nauwkeurigheid van boomdetectie verbetert met 20% tot 30%. Dit in vergelijking met andere boomdetectietechnieken. Andere huidige technieken zijn niet in staat om ruis uit de onbewerkte puntenwolk (point cloud) te verwijderen voordat de bomen worden gedetecteerd. Ruis beïnvloedt de nauwkeurigheid van boomdetectie. Door het door Anahita ontwikkelde algoritme systematisch in te zetten kunnen we veel betere analyses maken doordat de bomen ‘gladder’ zijn in de puntenwolk.

awards1.jpg

2 Amerikaanse awards voor Anahita

Ook heeft Anahita door haar jarenlange onderzoek naar boomdetectiesystemen 2 Amerikaanse awards gewonnen.

 

Heeft u interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze mensen? Contact ons dan op info@assetinsight.nl.