Zoeken

Tunnelmonitoring

In tunnels zijn veel technische installaties aanwezig. Van ventilatoren en verlichting, tot brandslangen en vluchtdeuren. Te laat onderhoud kan tot gevaarlijke situaties leiden. Bijvoorbeeld als een ventilator ineens op het wegdek valt. Krijg daarom op tijd inzicht in je assets.

tunnel.jpg

Voordelen: verhogen veiligheid tunnels

  • Veilige tunnels: dankzij de data die de sensoren doorsturen, krijg je direct inzicht in de huidige staat van een asset.
  • Monitoren van achter het bureau: zie je op het monitoringsplatform dat een asset niet goed werkt? Kom direct in actie.
  • Kijk in de toekomst: met voorspellende analyses weet je wanneer onderhoud in de toekomst nodig is.

Hoe werkt het monitoren van assets in een tunnel?

Op verschillende soorten assets kan Asset.Insight. een sensor plaatsen, bijvoorbeeld op een ventilator. In dit geval meet de sensor het trillingsniveau ervan. De data stuurt de sensor automatisch door naar een speciaal ontwikkeld online monitoringsplatform. De opdrachtgever kan hier vervolgens op inloggen. Is het trillingsniveau te hoog? Dan weet de beheerder dat hij snel onderhoud moet plegen om te voorkomen dat de ventilator kapotgaat.

Toekomst voorspellen van technische installatie

Naast monitoren kunnen we inzicht geven in de toekomstige status van een asset. Aan de hand van data kan onze afdeling Data Science voorspellende analyses doen. Zo weet je of je onderhoud moet plegen, wanneer en hoe vaak. Handig als je bijvoorbeeld de levensduur van een asset wilt verlengen.

Klantproject: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat maakt gebruik van het online platform voor het monitoren van ventilatoren in tunnels. Benieuwd? Lees het klantverhaal.

Meer weten over het monitoren van tunnels?

Neem dan contact met ons op.

Telefoon: +31 30 246 94 00 

E-mail:     info@assetinsight.nl