icon-arrow-right
HomeBranchesVoedingsmiddelen- en farmaceutische industrie

Voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie

De voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie is verantwoordelijk voor een groot deel van de totale industrie in Nederland. In de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie wordt veel waarde gehecht aan de kwaliteit van leidingen en procesapparatuur. Het is van levensbelang dat bedrijven zich houden aan de vastgestelde hoge normen voor de vereiste kwaliteitsborging. Een langere houdbaarheidsdatum en minder conserveringsmiddelen zijn wensen vanuit consumenten. Met het oog op de strenge hygiëne-eisen is lascontrole essentieel in deze markt.

Food-pharma-industrie-inspectie-camera.jpg

Ervaren inspecteurs beoordelen de lassen

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring met camera-inspectie's in de farmaceutische industrie. Ook is het aantal inspecties met een endoscoop in de voedingsmiddelenindustrie de laatste jaren sterk toegenomen. In de farmaceutische industrie werken wij volgens de ASME BPE-standaard die een minimum van 20 procent visuele controle van de interne lascontrole voorschrijft. In de voedingsmiddelenindustrie werken wij volgens de HACCP- en EHEDG-richtlijnen. Wij beschikken over geschoolde en ervaren inspecteurs die gecertificeerd zijn om de lassen te beoordelen aan de hand van de procedures van de klant.

farmaceutischeindustrie-inspectie.png

Wij zetten video-endoscopie in

De inzet van video-endoscopie is veilig, productief en in lijn met de geldende normen. Een video-endoscopie kan onder meer ingezet worden bij de kwaliteitsborging van de volgende systemen:

  • procesleidingen en apparatuur
  • ‘schoon’ watersystemen
  • CIP/SIP-systemen
  • WDI/WFI-systemen
  • gassystemen
  • utility-systemen
+