HomeBranchesVoedingsmiddelen- en farmaceutische industrie

Voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie

De voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie is verantwoordelijk voor een groot deel van de totale industrie in Nederland. In de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie wordt veel waarde gehecht aan de kwaliteit van leidingen en procesapparatuur. Het is van levensbelang dat bedrijven zich houden aan de vastgestelde hoge normen ten behoeve van de vereiste kwaliteitsborging. Een langere houdbaarheidsdatum en minder conserveringsmiddelen zijn wensen vanuit consumenten. Met het oog op de strenge hygiëne-eisen is lascontrole essentieel in deze markt.

Food-pharma-industrie-inspectie-camera.jpg

Onze geschoolde en ervaren inspecteurs beoordelen de lassen

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring met camera inspectie's in de farmaceutische industrie. Ook is het aantal inspecties met een endoscoop in de voedingsmiddelenindustrie de laatste jaren sterk toegenomen. In de farmaceutische industrie werken wij volgens de ASME BPE standaard die een minimum van 20% visuele controle van de interne lascontrole voorschrijft. In de voedingsmiddelenindustrie werken wij volgens de HACCP en EHEDG richtlijnen. Wij beschikken over geschoolde en ervaren inspecteurs die gecertificeerd zijn om de lassen te beoordelen aan de hand van de procedures van de klant.

farmaceutischeindustrie-inspectie.png

Wij zetten video endoscopie in

De inzet van video endoscopie is veilig, productief en in lijn met de geldende normen. Een video endoscopie kan o.a. ingezet worden bij de kwaliteitsborging van de volgende systemen zoals;

  • procesleidingen en apparatuur
  • ‘schoon’ watersystemen
  • CIP/SIP systemen
  • WDI/WFI systemen
  • gassystemen
  • utility systemen
+