Zoeken

Quickscan interpretatie SCADA-data

De beschikbaarheid van assets is afhankelijk van een veelheid aan parameters. Vele van deze parameters worden verzameld via het aanwezige SCADA-systeem. Vaak is deze data nauwelijks leesbaar of beperkt beschikbaar voor de beheerder. Wij helpen je daarbij en geven je inzicht in de verzamelde data.

data-lines.jpg
analyse-scada-data.jpg

Met software meetgegevens effectief en gemakkelijk uitwisselen

Veel assets worden aangestuurd door SCADA-systemen, die automatisch data over de toestand van de assets verzamelen. Een groot deel van deze data blijft echter voor de gebruiker verborgen. Welke data wordt automatisch verzameld? Welke inzichten zou je daarmee kunnen krijgen voor de prestatie van jouw asset of de onderhoudsplanning? Zijn er mogelijk issues? Zou beter afstellen van de installaties de beschikbaarheid of levensduur kunnen verhogen? Wij kunnen je helpen deze vragen te beantwoorden met onze unieke Quickscan.

Wat is SCADA?

SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition): Installaties en sensoren van jouw asset genereren data, bijvoorbeeld regelsignalen of meetdata. Het SCADA-systeem verzamelt en verwerkt deze data.

pomp-scada-quickscan.jpg

Hoe werkt onze Quickscan?

Wij hebben een selectie nodig van jouw SCADA-data van de asset in een afgesproken format. Dit kan door middel van een bestand of zelfs streaming. Samen met een deskundige van je bedrijf gaan we de SCADA-data ontsluiten en interpreteren. Samen bepalen wij op welke parameters wij ons gaan richten.

Wij passen de Quickscan toe op alle soorten infra die via een SCADA-systeem aangestuurd en ontsloten worden zoals bruggen, sluizen, pompen, gemalen en tunnels. Aan het einde van de meetperiode leveren wij een overzichtelijk rapport met de analyse van de data.

sluis-brug.jpg

Wat levert het op?

• Binnen twee maanden een overzichtelijk rapport met analyse en aanbevelingen, ter ondersteuning voor onderhoud, budgettering en beleid;

• Vanachter je bureau inzicht in het functioneren van jouw asset op basis van beschikbare data;

• Plaatsten van extra meetequipment is niet nodig;

• Geen downtime tijdens uitvoering;

• Budgetvriendelijke analyse van maximaal 30 signalen;

• Ook onderzoeken we of onze methode impact heeft op andere assets die je beheert.

Onze brochure over SCADA-data en onze Quickscan

Download hier onze brochure voor meer informatie.

 

Meer weten?

Neem contact op met onze Business Consultant Jacques Stuart voor een vrijblijvend gesprek!

 

Telefoon: +31 6 21 44 34 05

E-mail: jstuart@assetinsight.nl