Zoeken
kast.png

Systeemsprong Wissels

Binnen het verbeterprogramma ‘Systeemsprong Wissels’ maakt ProRail gebruik van FlexMonitoring van Asset.Insight.. ‘Systeemsprong wissels’ (SSW) is een meerjaren verbeterprogramma van ProRail waarbij het gaat om het ontwikkelen van gerichte maatregelen in het reduceren van wisselstoringen. Vanuit SSW zullen ongeveer 850 belangrijke wissels in Nederland op een hoger kwaliteitsniveau worden gebracht door het toepassen van integraal onderhoud op de wissels.  

24/7 realtime status

Het doel van FlexMonitoring is om 24/7 de realtime status- en toestandsgegevens van (kritische) componenten, zoals wissels, overwegen en treindetectie te verzamelen. De in de tijd verzamelde status- en toestandsgegevens geven zowel Storingsmonteurs als Maintenance Engineers en Systeemspecialisten veel meer inzicht in het gedrag van en de omgevingsinvloeden op de verschillende componenten, systemen en installaties. Hierdoor zijn storingsoorzaken veel sneller te herkennen, kunnen bepaalde storingen zelfs vroegtijdig worden gesignaleerd (en dus worden voorkomen) en kan er veel gerichter toestandsafhankelijk onderhoud worden gepleegd.

Dataloggers

In relaishuizen en relaiskasten zijn FlexMonitoring dataloggers geïnstalleerd die middels verschillende type sensoren continu data verzamelen. De verzamelde data wordt verwerkt door de Event Server Application (ESA) van FlexMonitoring, waarbij er wordt gezocht naar relevante afwijkingen met behulp van slimme algoritmes. Dit proces verloopt automatisch en resulteert in een meldingoverzicht voor de onderhoudsorganisatie.

Functiehersteltijd wordt verkort

De dagelijkse bewaking van de meldingen en het opstellen van analyses, onderhoudsrapportages en storingsrapportages wordt gedaan vanuit ons Monitoringscentrum. Daarnaast heeft de storingsdienst van de PCA 24/7 toegang tot FlexMonitoring via verschillende applicaties op tablet of laptop. Dankzij het geven van gerichte storingsinformatie aan de storingsdienst wordt veelal de functiehersteltijd verkort.