Zoeken
aankomst PIG in ruwwaterleiding.jpg

Ruwwaterleiding monitoring

Onze klant, Evides Waterbedrijf, zuivert ruw grondwater tot betrouwbaar drinkwater. Door ruwwaterleidingen stroomt ruw grondwater dat vanuit winvelden is opgepompt en getransporteerd wordt naar zuiveringslocaties. Bij drukvoerende ruwwatersystemen is het belangrijk dat er altijd overdruk is in de leidingen.  

Vraag van Evides Waterbedrijf

Wij zijn door Waterbedrijf Evides benaderd met de vraag of een ruwwaterleiding onder druk gemonitord kan worden met een camera. De bedoeling was om een camera in de ruwwaterleiding te monteren om 24 uur lang opnames te maken. Om de tankcamera te monteren in de ruwwaterleiding moest er ter plekke het een en ander gemeten en gelast worden.

 

 

Onze oplossing

De bevestigingsbeugel van de camera werd door ons op de flens aan het op maat gemaakte rooster gelast zodat de camera vastgezet kon worden. De camera is met succes in de ruwwaterleiding gemonteerd. Daarna werd de camera aangesloten op een computer die verderop in een bouwkeet stond.

 

Het rapportageprogramma op de computer heeft 24 uur lang aangestaan om de beelden op te nemen. De ruwwaterleiding werd tijdens de monitoring geïnspecteerd door een speciale ‘camera inspection PIG’ (een met de stroom meedrijvend draadloos camerasysteem). Deze ‘PIG’ werd na een aantal kilometer opgevangen door het ingebouwde rooster die in de ruwwaterleiding was geplaatst. De camera heeft onder andere de aankomst van deze ‘PIG’ bij het rooster vastgelegd op beeld. Het doel van deze 24-uurs monitoring was om te observeren wat er in de leiding gebeurt en om de aankomst van een zogenaamde ‘camera inspection PIG’ bij het rooster te controleren.

Impact

  • Live beelden van de leiding
  • Zekerheid dat PIG inderdaad bij het rooster is gekomen
  • Geen productiestop
  • Kostenbesparing
  • Waardevolle asset informatie