Zoeken
elios.jpg

Drone-inspectie

De Elios behoort tot onze gevarieerde camera-inspectiesystemen. De Elios is een drone die speciaal ontworpen is voor inwendige inspecties van de meest ontoegankelijke plaatsen, zoals (opslag)tanks, vaten, ducting en leidingen. Door het beschermende frame van koolstofvezel is de Elios erg botsingtolerant bij een snelheid tot 4 m/s. Deze drone is uitgerust met een Full HD-camera en een thermische camera die gelijktijdig beelden kunnen opnemen en livestreamen naar de piloot.

Ervaring

Wij hebben in de loop der jaren al veel ervaring opgedaan met het uitwendig inspecteren van flaretips en schoorstenen door middel van een Small Unmanned Aircraft System (SUAS). Ook kunnen we inwendige camera-inspecties doen met de Elios. Bij een inwendige drone inspectie hoeft er geen ROC(-light)-vergunning aangevraagd te worden bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ook is het niet nodig om een vluchtplan in te dienen bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Omdat alleen rekening gehouden dient te worden met de veiligheidsvoorschriften en werkvergunningen van onze klanten, is de voorbereidingstijd vele malen korter dan bij een uitwendige drone-inspectie.

Voordelen en besparingen

Een visuele inspectie met behulp van de Elios heeft een aantal grote voordelen. Doordat de drone in toxische omgevingen en op de meest ontoegankelijke plaatsen kan komen, is een fysieke betreding voor inspecteurs niet langer meer noodzakelijk. Op kosten kan worden bespaard, zoals het plaatsen van stellingen, Rope Access en/of een hijskraan. Omdat de drone snel in te zetten is voor een inspectie kan de downtime van een installatie aanzienlijk gereduceerd worden. Een inwendige inspectie met de Elios bespaart dus kosten, tijd en is bovenal 100 procent veilig uitvoerbaar. De besparingen kunnen al gauw oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.