Zoeken
Waalbrug_KWS_AssetInsight.jpg

3D-meten Waalbrug

De renovatie van de Waalbrug in Nijmegen is in volle gang. Verschillende VolkerWessels-ondernemingen zijn hierbij betrokken. Ook Asset.Insight. heeft bijgedragen aan de vernieuwing van het kunstwerk.

Klantvraag: in beeld brengen Waalbrug

Het team van aannemers, ‘Team Waalbrug’, bestaat uit verschillende VolkerWessels-ondernemingen, waaronder KWS. Deze aannemerscombinatie heeft Asset.Insight. gevraagd om meerdere digitale metingen te doen, zoals 3D-scannen en monitoren. Bestemming van deze data: een 3D-videoanimatie voor een nauwkeurige planning. Een goede planning vooraf is belangrijk zodat een deel van de Waalbrug altijd open kan blijven.

Oplossing: 3D-meten en monitoring

In samenwerking met ingenieursbedrijf Aveco de Bondt is de Waalbrug met 3D-scanners ingemeten. Daarnaast heeft Asset.Insight. de brug met sensoren in kaart gebracht. Vervolgens heeft een softwareprogramma alle data omgezet naar 3D-puntenwolken. In deze scans is precies te zien waar welk onderdeel zit. Deze data zijn vervolgens aangeleverd aan Team Waalbrug.

Impact: nauwkeurige planning vooraf

Dankzij de digitale metingen kon de aannemer een videoanimatie maken. Deze video is gebruikt voor het ontwerp van de nieuwe brug. Ook kon het team een nauwkeurige planning maken voorafgaand aan de renovatie. Op de video is te zien hoe de renovatie exact in zijn werk gaat.

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Voor meer nieuws, volg Asset.Insight. op LinkedIn.