Zoeken

Veilig fietsen in de provincie Groningen

Asset Insight brengt kwaliteit van fietspaden in kaart met fietscomfortmetingen   Om in de provincie Groningen de kwaliteit en veiligheid van de fietsinfrastructuur te verbeteren gaat Asset Insight, met behulp van fietscomfortmetingen, de staat van het onderhoud van fietspaden en parallelwegen in de provincie in kaart brengen. In Groningen is de fiets voor jong en oud het meest gebruikte vervoermiddel.   De provincie Groningen vindt het belangrijk dat fietsers veilig gebruik kunnen maken van de provinciale wegen en fietspaden. Daarom investeert de provincie fors in het verbeteren van de verkeersveiligheid van fietsers.

Fietscomfortmeting fietspad (2).jpg

Duidelijk inzicht zorgt voor efficiënt onderhoud

Asset Insight biedt met fietscomfortmetingen inzicht in de staat van de bestaande fietspaden en parallelwegen en geeft informatie over eventuele verbeteringen die nodig zijn op basis van de verzamelde data. Een uitgebreide rapportage geeft goed inzicht in de knelpunten. Hiermee wordt de wegbeheerder, in dit geval de provincie Groningen, in staat gesteld om fietspaden in de provincie op een efficiënte en effectieve manier te onderhouden en hiermee de verkeersveiligheid en het fietscomfort te waarborgen of verbeteren. De verzamelde data kan met nog meer informatie verrijkt worden. Een slimme planning en meerjarig onderhoud besparen daarbij tijd en geld!

Het verrijken en combineren van data levert nieuwe inzichten

Door data van de infrastructuur te combineren met dynamische data uit de mobiliteit in die infrastructuur wordt het bijvoorbeeld inzichtelijk of de routes die fietsers veel willen gebruiken ook de beste infrastructuur bieden. Of dat tijdelijke maatregelen op bijvoorbeeld strooiroutes ook daadwerkelijk samenvallen met de voorkeursroute van fietsers.Van belang is dat data continu en onder verschillende omstandigheden kan worden ingewonnen. Daarmee worden trends zichtbaar en kunnen effectieve maatregelen worden doorgevoerd.

IMG_0966.JPG
Verkeersregelinstallatie Vialis

Duurzame mobiliteit

Groningen kiest nadrukkelijk voor de fiets! Vialis en Asset Insight bieden oplossingen om het fietsverkeer veilig en duurzaam te regelen. Zo kan met de fietsapp Schwung van Vialis de prioriteit beïnvloedt worden bij verkeersregelinstallaties (VRI’s) en kunnen fietsbewegingen worden gevolgd. Samen met de Vialis Flexapp en andere verkeersregelingen ‘kijkt’ de Schwung functionaliteit naar de meest veilige doorstroming in het verkeer. Duurzame mobiliteit realiseren we samen!

 

Asset Insight is onderdeel van Vialis

Asset Insight is dé leverancier van data- en monitoringsdiensten in infrastructuur. Wij bieden oplossingen voor klanten die inzicht willen hebben in het functioneren, de technische staat en het gebruik van hun assets. Wij leveren inspecties (bijvoorbeeld NEN 3410 of NEN2767), sensoring- en monitoringsdiensten, (big) data analyses en adviezen. Allemaal met als doel het volledig en adequaat inzichtelijk krijgen van de huidige en toekomstige technische staat van assets en het functioneren van de infrastructuur en openbare ruimte. Dit doen wij met eigen mensen en middelen. Zo halen onze klanten het maximale uit hun assets.

 

Meer weten? Neem contact op met info@assetinsight