icon-arrow-right
HomeNieuws Asset.Insight. koploper in Predictive Maintenance volgens onderzoek PwC

Asset.Insight. koploper in Predictive Maintenance volgens onderzoek PwC

Actueel

Asset.Insight. loopt met IoT Monitoring voorop als het gaat om voorspellend onderhoud. Dit blijkt uit doorlopende onderzoeken van PwC en Mainnovation. FlexMonitoring van Asset.Insight. scoort een 3.8 op een schaal van 4.

FlexMonitoring -assets.PNG

FlexMonitoring

FlexMonitoring, het IoT-monitorings platform van Asset.Insight. is volledig webbased. Het is een conditiebewakingssysteem dat inzicht geeft in de staat van infra-assets. Met behulp van sensoren wordt data uit het veld verzameld en worden afwijkingen automatisch gesignaleerd. Met big data analyses en statistische algoritmes wordt preventief onderhoud gepleegd en kunnen storingen sneller verholpen worden.  

FlexMonitoring scoort een 3.8 op een maximale volwassenheid van 4

Om te kunnen beoordelen waar bedrijven zich bevinden maakt PwC gebruik van vier niveaus van volwassenheid met betrekking tot voorspellend onderhoud. Daarmee is Asset.Insight. één van de belangrijkste spelers op het gebied van Predictive Maintenance in Nederland en andere landen in Europa.

Lagere kosten en minder oponthoud

Het bedrijf monitort assets 24 uur per dag op afstand. De verzamelde data wordt digitaal opgeslagen en bij afwijkingen wordt er een monitoringspecialist gestuurd om de storing te analyseren. “Meldingen voor preventief onderhoud helpen storingen voorkomen en maken het mogelijk om onderhoud in te plannen tijdens geplande buitendienststellingen. Door de opgeslagen data kan een monteur oorzaken van een storing vooraf analyseren en sneller oplossen. Dit zorgt voor lagere kosten en minder oponthoud op o.a. het spoor, wegverkeer of vaarverkeer”, aldus Rolf te Velde, directeur Asset.Insight.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Havenbedrijf Rotterdam zet IoT monitoring in voor veilige ingebruikname Theemswegtracé

Voor Havenbedrijf Rotterdam is een goede bereikbaarheid en verbinding met het achterland over de weg en het spoor belangrijk....

+