Zoeken
Asset Insight en Compumatica brengen data veilig over naar de cloud-1.jpg

Asset Insight en Compumatica brengen data veilig over naar de cloud

Op maandag 13 februari 2023 hebben Asset Insight, onderdeel van Vialis, en Compumatica een raamovereenkomst getekend voor het veilig ontsluiten van data van kritische infrastructuur. “Met Compumatica kunnen we onze dienstverlening op het gebied van datagedreven (asset)management nog beter én veiliger vormgeven.”  - Martijn van Beek, directeur Asset Insight “Bij Asset Insight begrijpen ze heel goed dat het monitoren van de kritische infrastructuur en de daarbij behorende objecten op een zo veilig mogelijk manier moet gebeuren. Door het standaard inzetten van data diode technologie in haar dienstverlening kunnen garanties aan de klant worden gegeven dat haar dienstverlening geen enkele impact heeft op de werking en continuïteit van deze objecten (kritieke infrastructuur)”- Pasqualle Verwoerdt, Chief Commercial Officer Compumatica

Asset Insight en Compumatica brengen data veilig over naar de cloud-1.jpg
Pasqualle Verwoerdt, Chief Commercial Officer Compumatica en Martijn van Beek, directeur Asset Insight

Meer aandacht voor veilige infrastructuur

Door de digitalisering van kritische infrastructuur en toenemende dreiging van cyberaanvallen is cybersecurity een steeds belangrijker thema geworden voor o.a. Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, ProRail en Schiphol. Een belangrijke uitdaging in de markt is het veilig ontsluiten van data uit kritische assets en objecten. Door de samenwerking met Compumatica, fabrikant van hard- en software op het gebied van data security, biedt Asset Insight een unieke oplossing om data veilig over te brengen naar de cloud van de klant of de PrivatCloud van Vialis. Dit flexibele opensource platform is een volledig afgeschermde omgeving die door Vialis, onderdeel van VolkerWessels, zelfstandig wordt beheerd en in Nederland gehost.

Asset Insight en Compumatica brengen data veilig over naar de cloud-2.jpg

Betrouwbare oplossing

Door deze samenwerking ontstaan nieuwe kansen om de dienstverlening van datagedreven (asset)management verder vorm te geven. De data diode is één van de producten die Compumatica gaat leveren. Deze data diode zorgt ervoor dat dataverkeer slechts in één richting mogelijk is, bijvoorbeeld vanaf een brug, sluis of tunnel naar de cloud. Met deze data diode is het onmogelijk opdrachten terug te sturen en het beheer van een object vanaf een afstand over te nemen. Hierdoor is het voor onbevoegden en hackers substantieel gecompliceerder het beheer van kritische assets over te nemen.

Over Asset insight

Asset Insight is dé leverancier van data- en monitoringsdiensten in infrastructuur. Wij bieden oplossingen voor klanten die inzicht willen hebben in het functioneren, de technische staat en het gebruik van hun assets. Wij leveren inspecties (bijvoorbeeld NEN 3410 of NEN2767), sensoring- en monitoringsdiensten, (big) data analyses en adviezen. Allemaal met als doel het volledig en adequaat inzichtelijk krijgen van de huidige en toekomstige technische staat van assets en het functioneren van de infrastructuur en openbare ruimte. Dit doen wij met eigen mensen en middelen. Zo halen onze klanten het maximale uit hun assets.

Over Compumatica

Compumatica is een onafhankelijke Nederlandse fabrikant van OT security en Cryptografische producten. De producten hebben verschillende Nederlandse (NBV) Europese en NATO certificeringen. Compumatica bedient haar klanten vanuit haar locaties in Uden (NL) en Wurselen (DE)

Meer weten? Neem contact op met info@assetinsight.nl