Zoeken

NEN 3140 inspecteur Menno van Braak

Het is al bijna anderhalf jaar geleden dat Menno via een detacheringsbureau bij Asset.Insight. is gestart als NEN 3140 inspecteur. Het mooie aan het werk vindt hij dat Asset.Insight. een breed pallet aan inspectiediensten levert. Dit zorgt ervoor dat hij zich breed kan ontwikkelen, terwijl hij zelf echt een elektroman is.

menno (2).jpg

Inspectie krachtige installatie

Zo heeft Menno al veel gave projecten mogen doen bij Schiphol, aan de spoorlijnen en aan de rijkswegen. Zo heeft hij een NEN 1010 inspectie mogen doen bij een giga storage dat groene energie opslaat. “Dit was echt een geavanceerde installatie. Ik moest gelijkspanning, wisselspanning, alle ampères en stelsels door elkaar meten. Een hoop uitzoekwerk en het sparren met engineers over tekeningen maakte de klus ontzettend uitdagend. Dit is een van de krachtigste installaties die ik ooit heb mogen inspecteren”. 

Inspectie brug

Naast het doen van elektrische inspecties heeft Menno ook mogen proeven van NEN 2767 inspecties. “Ik heb mogen meelopen met civiele inspecteurs, zo heb ik ook wel eens met een bootje onder de brug mogen inspecteren. Gaaf om zo verschillende inspecties te mogen meemaken. Elke dag is anders en alles is mogelijk”.

 

Dat is ook wat Menno zo leuk vindt aan Asset.Insight. Er zijn veel kansen en uitdagingen waar hij graag aan wil bijdragen. Menno wil zich graag verder ontwikkelen als breed inzetbare inspecteur en daarin een leidinggevende rol op zich nemen. “Het meedraaien met projecten en daarbij continu met de klanten schakelen en daarop aanpassen is waar ik blij van word”.

Ook al ben je als inspecteur veel alleen op pad, toch voelt Menno wel degelijk een hecht groepsgevoel. “We hebben veel telefonisch contact en iedereen staat voor elkaar klaar. Mochten we elkaar dan toch tegen komen met inspecteren, dan drinken we zeker wat langer koffie”. 

In zijn vrije tijd gamet Menno graag en draait hij muziek. Van house tot echte feestmuziek!