Zoeken

NEN 3140

Langs wegen, rond water en in kantoren. Je ziet ze overal: elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Benieuwd of ze nog veilig zijn? Laat periodiek een NEN 3140-inspectie uitvoeren. In deze norm staan eisen voor installaties tot 1.000 volt wisselspanning of 1.500 volt gelijkspanning.

vacature NEN inspecteur Asset Insight.PNG

Voordelen NEN 3140-inspectie

  • Krijg op tijd inzicht in de onderhoudsstaat en veiligheid van elektrotechnische installaties.
  • Ontvang een uitgebreide rapportage.
  • Voldoe aan de Arbowet. Werken met elektriciteit brengt risico’s met zich mee. Denk aan verbrandingen of kortsluiting. Een geslaagde inspectie toont aan dat je voldoet aan de veiligheid zoals vastgelegd in de wet.
Inspectiedienst.jpg

Planning inspectie

Stap 1. Voorbereiding
Met de installatieverantwoordelijke, technisch beheerder of de directie van een organisatie stemmen we af wat we gaan inspecteren. Maar ook wat niet. Dit leggen we vast in een elektronisch inspectieplan. Ook bepalen we de datum van de inspectie.

 

De periode tussen de inspecties verschilt per organisatie. Meestal vindt na 3-5 jaar weer een meting plaats.

 

Stap 2. Uitvoering
Na een goede voorbereiding gaan onze gecertificeerde SCIOS 8-inspecteurs aan de slag. Ze voeren visuele inspecties en metingen uit.

 

Stap 3. Nazorg
Uit de inspecties komt data. Al deze gegevens leggen we vast. Na afloop ontvang je een uitgebreide rapportage. Zo weet je precies welke installaties in orde zijn. En welke snel onderhoud nodig hebben om gevaarlijke situaties te voorkomen.

NEN 2767.jpg

Meer weten over NEN 3140?

Onze specialisten denken graag met je mee. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

Telefoon: +31 30 246 94 00 

E-mail:     info@assetinsight.nl