Zoeken

Monitoring assets

Continu inzicht in de staat van assets? Start met monitoring. Laat metingen verrichten, signaleer veranderingen in de omgeving en bewaak de status van assets. En dat vanachter uw bureau. Ontvang de data vervolgens op verschillende manieren, bijvoorbeeld in een webbrowser of geïntegreerd in GIS-applicaties. Op basis van de data ontwikkelen wij algoritmen waarmee afwijkingen en risico’s worden herkend. Hierdoor creëren we een nieuwe informatiestroom. Zo kan risicogestuurd onderhoud volledig worden ondersteund.  

monitoring-arthurpoppe.JPG

Wat kunnen we voor je betekenen?

Met het realtime online monitoringsplatform FlexMonitoring optimaliseren we de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van jouw infra-assets. Klanten die hiervan al gebruikmaken: ProRail, Rijkswaterstaat, bouwbedrijven, waterschappen en gemeenten.

 

Het systeem is geschikt voor alle soorten infra, zoals railinfra (wissels, treindetectie, seinen, overwegen, treinbeveiliging, wisselverwarming en voedingen), natte infra (bruggen en peilbeheer) en droge infra (tunnels en viaducten). 

 

Web Analysis SSW perspectief.jpg

Hoe werkt monitoring?

De software vergelijkt alle data volgens vooraf opgestelde scenario’s en ingestelde parameters. Zodra er een afwijking ontstaat die kan leiden tot een storing, ontvangt de storingsdienst een melding. Herstelwerkzaamheden vinden hierdoor plaats op een gunstig tijdstip, zodat de beschikbaarheid niet in gevaar komt en de monteur veilig kan werken. Bovendien wordt pas iets gerepareerd of vervangen als dat nodig is. Dit bespaart kosten én grondstoffen. 

 

Met de opgebouwde kennis kun je steeds beter systeemgedrag, slijtage en afwijkingen voorspellen. Je krijgt beter inzicht in de levensverwachting. Dit helpt weer bij het plannen van onderhoud, maar ook bij het nemen van beslissingen over vervangingen of levensduurverlenging.

IMG_2137.jpg

Vanachter je bureau assets managen

  • Meer inzicht in de aanwezigheid en veiligheid van assets
  • Preventief onderhoud plannen en uitvoeren
  • Realtime inzicht. Vanachter je bureau assets managen
flexmonitoring-Big Data.png

Diensten monitoring

  • Flexmonitoring
  • GPS-tracking

 

Met monitoring komt data beschikbaar. Dankzij die data kunnen we je vervolgens helpen met predictive modelling zodat je noodzakelijk onderhoud in de toekomst beter kunt plannen en managen.