Zoeken

Kade-inspectie onderwaterrobot

Inzicht krijgen in de toestand van kades in de haven? En dat op een nauwkeurige manier én zonder het vaarverkeer te storen? Dat kan met de onderwaterrobot. Een unieke innovatie voor inspectie dankzij de verschillende sensoren en camera’s.

Kade inspecteren_AssetInsight.jpg

Hoe werkt het inspecteren?

Stel, je wilt de dikte van een kademuur weten of erachter komen of er scheuren in zitten. In plaats van een mens, zakt een robot langs de kade het water in. Met alle sensoren en camera’s maakt hij HD-beelden en voert metingen uit. De data worden opgeslagen in een softwareplatform. Hiervan kunnen we vervolgens data-analyses maken.

 

Ik wil graag een offerte.

Onderwaterrobot_AssetInsight.jpg

Voordelen onderwaterrobot

  • Veilig inspecteren: fysieke betreding van het object is niet meer nodig.
  • Lagere kosten: schepen kunnen blijven varen, waardoor de kade en haven gewoon hun inkomsten ontvangen.
  • Betrouwbare en reproduceerbare metingen: metingen met de camera’s en sensoren hebben een zeer hoge nauwkeurigheid. Bovendien vinden metingen over meerdere jaren op exact dezelfde locatie plaats.
  • Livestream: de robot zendt de data direct door naar een beeldscherm. Live meekijken naar wat onderwater gebeurt, is hierdoor mogelijk.
  • Inwinnen van data: data wordt verzameld en opgeslagen in een softwareprogramma.

Voorbeeld klantproject

Havengebied North Sea Port liet eind juni een proef uitvoeren met de onderwaterrobot. Lees meer hierover op de NOS, Computable en AD. Of bekijk onderstaande video:

Meer weten over kades inspecteren met de onderwaterrobot?

Neem dan contact met ons op.

Telefoon: +31 30 246 94 00 

E-mail:     info@assetinsight.nl