Zoeken

Energiesector

De energiesector hoort net als de petrochemische sector bij één van de negen sectoren die het Kabinet heeft aangewezen als topsector. In deze sector zijn er ruim 1500 bedrijven actief met het opwekken, handelen en transport van energie. Door de constante energie-innovaties binnen deze sector, blijft kostenreductie een belangrijk thema. Veel energiebedrijven worden zich steeds meer bewust van de voordelen van camera inspecties door de vele toepassingsmogelijkheden.

20180926_123246.jpg
windmolens.png

Wij inspecteren generatoren en binnenzijde van wieken

Op deze markt wordt windenergie steeds belangrijker omdat de oliereserves slinken en nucleaire energie maatschappelijk omstreden is. Er worden steeds meer windturbines gebouwd die regelmatig visueel onderhouden moeten worden. Tijdens een gepland onderhoud kan een camera inspectie veel informatie geven over de toestand van een generator of de binnenzijde van de wieken. Ook met drones kunnen we deze op een veilige manier in beeld brengen.

krachtcentrale.jpg

Camera inspecties in ketels van krachtcentrales

Tecson Inspections heeft in haar bestaan al een groot aantal klussen gedaan voor de meeste energiecentrales en beschikt dus over de nodige kennis en ervaring. Tecson Inspections voert met name regelmatig camera-inspecties uit in de grote ketels van warmte-krachtcentrales.

infrastructuur.jpg

Wij helpen u te voldoen aan de Europese richtlijnen

Een camera-inspectie heeft veel voordelen en helpt energiebedrijven om aan de strenge Europese richtlijnen te voldoen. Bedrijven besparen zo veel kosten, krijgen snel een overzichtelijk eindresultaat en de veiligheid blijft centraal staan. Er zijn diverse items die geïnspecteerd kunnen worden zoals;

  • warmtewisselaars
  • compressoren
  • stoom- & gasturbines
  • koelwaterleidingen
  • stoomleidingen
  • ketels, boilers en vaten