icon-arrow-right
HomeDienstenSCADA-data

Quickscan interpretatie SCADA-data

De beschikbaarheid van assets is afhankelijk van een veelheid aan parameters. Vele van deze parameters worden verzameld via het aanwezige SCADA-systeem. Vaak is deze data nauwelijks leesbaar of beperkt beschikbaar voor de beheerder. Wij helpen u daarbij en geven u inzicht in uw data.

analyse-scada-data.jpg

Met software meetgegevens effectief en gemakkelijk uitwisselen

Veel assets worden aangestuurd door SCADA-systemen, die automatisch data over de toestand van de assets verzamelen. Een groot deel van deze data blijft echter voor de gebruiker verborgen. Welke data wordt automatisch verzameld? Welke inzichten zou u daarmee kunnen krijgen voor de prestatie van uw asset of de onderhoudsplanning? Zijn er mogelijk issues? Zou beter afstellen van de installaties de beschikbaarheid of levensduur kunnen verhogen? Wij kunnen u helpen om deze vragen te beantwoorden met onze unieke Quickscan.

Wat is SCADA?

SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition): Installaties en sensoren van uw asset genereren data, bijvoorbeeld regelsignalen of meetdata. Het SCADA-systeem verzamelt en verwerkt deze data.

pomp-scada-quickscan.jpg

Hoe werkt onze Quickscan?

Wij hebben een selectie nodig van uw SCADA-data van de asset in een afgesproken format. Dit kan door middel van een bestand of zelfs streaming. Samen met een deskundige van uw bedrijf gaan we de SCADA-data ontsluiten en interpreteren. Samen bepalen wij op welke parameters wij ons gaan richten.

Wij passen de Quickscan toe op alle soorten infra die via een SCADA-systeem aangestuurd en ontsloten worden zoals bruggen, sluizen, pompen, gemalen en tunnels. Aan het einde van de meetperiode leveren wij u een overzichtelijk rapport met de analyse van de data.

sluis-brug.jpg

Wat levert het op?

• Binnen twee maanden een overzichtelijk rapport met analyse en aanbevelingen, ter ondersteuning voor onderhoud, budgettering en beleid;

• Vanachter uw bureau inzicht in het functioneren van uw asset op basis van beschikbare data;

• Plaatsten van extra meetequipment is niet nodig;

• Geen downtime tijdens uitvoering;

• Budgetvriendelijke analyse van maximaal 30 signalen;

• Ook onderzoeken we of onze methode impact heeft op andere assets die u beheert.

Onze brochure over SCADA-data en onze Quickscan

Download hier onze brochure voor meer informatie.

 

Meer weten?

Neem contact op met onze Business Consultant Jacques Stuart voor een vrijblijvend gesprek!

 

Telefoon: +31 6 21 44 34 05

E-mail: jstuart@assetinsight.nl

+