Zoeken

3D/HR Inwinning beelden en analyse

Als asset owner wordt er van je verwacht dat je altijd een volledig beeld hebt van het door jou beheerde areaal. Wij kunnen je helpen en brengen veilig en efficiënt het areaal in beeld. Zodat je een compleet, actueel en betrouwbaar overzicht hebt. We kunnen ook een ‘Digital Twin’ maken (vaarwegen, asfalt, spoor, etc.).

rieglscanneropauto.jpg

Mobile mapping arealen

Met behulp van mobile mapping systemen maken wij een complete areaal opname. Dit gebeurt met vier Hoge Resolutie (HR) camera’s. Er zijn drie camera’s vóór gemonteerd (één naar links, één recht vooruit en één rechts gericht) en de vierde camera is naar achteren gericht. Hiernaast is het systeem tevens uitgerust met een 360 graden camera. Zo kan op detailniveau het areaal in beeld worden gebracht. De opgenomen beelden worden vervolgens ontsloten via ons eigen online platform 'Asset View'.

AssetInsight 2021 (3).jpg

Opslag in de cloud

De ingewonnen beelden worden opgeslagen in de cloud en zijn dus vanaf elke locatie te benaderen op ons eigen online platform 'Asset View'. 

 

We rijden slechts één keer over het traject waarbij alle assets (mogelijk ook assets van onderaannemers) in beeld worden gebracht. Ook kunnen de beelden altijd terug worden gehaald om de status van dat moment te raadplegen. Wil je net iets meer van de omgeving zien? Dan is het mogelijk om van ieder object op de panoramabeelden de exacte positie en afmetingen te bepalen. Deze beelden bevatten dus veel waardevolle data. 

boom-hoogte-diameter.png

3D Laserscanner

Ook kunnen wij met de Riegl VMX-450 laserscanner een hoogwaardige puntenwolk van de omgeving maken. Zodat alle assets 3D (X-, Y- en Z) worden vastgelegd. Naast coördinaten legt de scanner ook de reflectiewaarde van de gemeten punten vast. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het automatisch detecteren van wegmarkeringen. Ter ondersteuning is ook dit systeem uitgerust met een 360 graden camera die op elke willekeurige afstand een foto kan maken. Zodat naast de puntenwolk het areaal ook op foto is vastgelegd. En indien gewenst kan deze gebruikt worden om de puntenwolk van werkelijke kleuren te voorzien.

 

De ingewonnen puntenwolken kunnen vervolgens gebruikt worden voor het genereren van een DTM-model (digital terrain model) of toegepast worden in een Digital Twin.

Onze infra- en spoordiensten

Infradiensten

Een greep uit onze diensten: Rijbaanherkenning, geleiderailherkenning, doorrijhoogte bepalen, wegverkantingen, IRI (ruigheid) waardes, langsvlakheid, spoorvorming, locatie van bomen (boomveiligheid), boogstralen bepalen, wegmarkeringen en herkenning verkeersborden.

 

Spoordiensten

Onder meer: Profielvrije ruimte, ballastmetingen, perronanalyse (hoogte en afstand), spoorasmetingen, locatie van bomen, detecteren en geo-refereren van borden langs het spoor (automatisch op orde brengen en configuratie data).

Voordelen op een rij

  • In korte tijd een groot areaal in beeld inwinnen zonder verkeersmaatregelen, kan in het verkeer worden meegereden;
  • Visuele inspectie door technici is niet meer nodig. Inspecteurs hoeven minder naar buiten;
  • Beelden bekijken wanneer en waar je maar wilt; 
  • Via AssetViewer zijn de beelden in de cloud beschikbaar en kunnen er ook metingen worden gedaan;
  • Webplayer & GIS-koppeling;
  • Alle data is inzichtelijk.
  • Puntenwolk data kan in elk gewenst formaat geleverd worden LAS, LAZ, DWG, DXF, enz.

Meer weten?

Neem dan contact op met ons!