Zoeken

3D-meten

Een projectgebied in beeld brengen? Dat kan met onze meetauto of -trein waarop een 3D-laserscanner zit. We rijden met het verkeer of het spoor mee en leggen het zichtbare vast: 3D-meten. Hieruit ontstaan een puntenwolk en 360-gradenfoto's.  

3Dmeasurement-pointclouds.jpg
3Dmeten-Pointcloud.jpg

Nauwkeurigheid door Riegl laserscanner

Ik wil graag een offerte.

 

Wat kunnen we voor u betekenen?

 

Wij kunnen voor u een scan maken van de omgeving met onze Riegl VMX-450 laserscanner. Deze laserscanner maakt, met behulp van twee roterende 3D-laserscanners, 360-gradenprofielen van de omgeving. Naast de X-,Y- en Z-coördinaten wordt van ieder punt in de meting ook de reflectiewaarde vastgelegd. Naast het maken van een 3D-scan, maakt het systeem met een Ladybug5 digitale camera iedere 10 meter een 360-gradenfoto. Deze panoramafoto’s brengen het meetgebied visueel in beeld en maken het tevens mogelijk om de puntwolk te voorzien van een kleuring.

© Marina Kemp - AssetInsight website 045.jpg

Vastleggging in 3D point cloud

De omgeving wordt volledig vastgelegd in een 3D-puntenwolk, waardoor het inmeten van assets vanaf het beeldscherm, op kantoor, kan gebeuren. Van ieder pixel weten we de exacte positie, het tijdstip, de snelheid en de mate van reflectie. De puntenwolk is standaard weergeven in reflectiewaarden, intensiteitwaarden en grijswaarden, maar kan ook omgezet worden in kleur op basis van de gemaakte foto’s. Met al deze informatie heeft u de complete werkelijkheid in beeld. Zo is het mogelijk om op elk moment de puntenwolk te raadplegen. Heeft u bepaalde gegevens nodig? Dan hoeft u niet terug naar de locatie. Dit bespaart veel tijd en geld.

3Dmeten-puntenwolk.jpg

Afstemming inwinmethode

Voor de meting stemmen wij de inwinmethode af, zodat er een optimale aansluiting ontstaat voor de benodigde verwerkingen op de puntenwolk. Voor de verwerking van de puntenwolkdata wordt er gebruikgemaakt van het gecertificeerde VRSNow GNSS-referentienetwerk.

Meer weten over 3D-metingen?

Neem dan contact met ons op.


Telefoon: +31 30 246 94 00 

E-mail:     info@assetinsight.nl