Zoeken

3D informatie

Om het projectgebied door middel van 3D scannen in beeld te brengen maken wij gebruik van onze meetauto uitgerust met een 3D laser scanner. Met het verkeer meerijdend leggen wij het zichtbare vast wat resulteert in een puntenwolk en 360⁰ foto's. Dit doen wij vanaf de openbare weg welke toegankelijk is voor onze meetauto.    

Assetinsight-3dscanner.jpg
3Dmeten-Pointcloud.jpg

Nauwkeurigheid door Riegl laserscanner

Wij maken gebruik van de Riegl VMX-450 laserscanner. Deze laserscanner maakt, met behulp van 2 roterende 3D laserscanners, 360⁰-profielen van de omgeving. Dit wordt gedaan met een maximale frequentie van 1.100.000 meetpunten per seconde, verdeeld over 200 lijnen per seconde. Naast de X,Y en Z coördinaten wordt van ieder punt in de meting ook de reflectiewaarde vastgelegd. Naast het maken van een 3D scan, zal het systeem door middel van een Ladybug5 digitale camera iedere 10 meter een 360°-graden foto maken. Deze panoramafoto’s brengen het meetgebied visueel in beeld en maken het tevens mogelijk om de puntwolk te voorzien van een kleuring.

 

puntenwolk1.jpg

De omgeving wordt volledig vastgelegd in een 3D-puntenwolk, waardoor het inmeten van assets vanaf het beeldscherm, op kantoor, kan gebeuren. Van ieder pixel weten we de exacte positie, het tijdstip, de snelheid en de mate van reflectie. De puntenwolk is standaard weergeven in reflectiewaarden, intensiteitwaarden en grijswaarden, maar kan ook omgezet worden in kleur op basis van de gemaakte foto’s. Met al deze informatie heeft u de complete werkelijkheid in beeld. Zo is het mogelijk om op elk moment de puntenwolk te raadplegen. Zodat wanneer u bepaalde gegevens nodig heeft, niet terug hoeft naar de locatie hetgeen tijd en geld bespaart.

3Dmeten-puntenwolk.jpg

Inwinmethode

Voor de meting stemmen wij de inwinmethode af, zodat er een optimale aansluiting ontstaat voor de benodigde verwerkingen op de puntenwolk. Voor de verwerking van de puntenwolkdata wordt er gebruik gemaakt van het gecertificeerde VRSNow GNSS referentienetwerk.