Onze historie

Asset.Insight. is een jong bedrijf met een grote ambitie om te groeien. Maar toch hebben we al een rijke geschiedenis. We zijn namelijk onderdeel van VolkerWessels, een bouwconcern dat al bijna 100 jaar bestaat. 

 

VolkerWessels onderneming

Het begon allemaal in 1933. De Overijsselse timmerman Arend Wessels wil aannemer worden. Hij steekt zijn handen uit de mouwen en aannemersbedrijf Wessels is al snel een feit in het Twentse Rijssen. De onderneming maakt naam in de bouw- en vastgoedwereld, zowel in Nederland als over de grens. Na vele fusies groeiden we uit tot een wereldbekende en beursgenoteerde organisatie. Sinds 2002 dragen we de naam VolkerWessels.

Beste infrastructuurbedrijf

Vandaag de dag is VolkerWessels een toonaangevend en zeer veelzijdig bouwconcern. De ambitie: het beste infrastructuurbedrijf van Nederland zijn. Het bedrijf telt ruim 120 werkmaatschappijen en zo’n 16.000 medewerkers. We zijn actief in de segmenten: vastgoedontwikkeling, bouw, installatietechniek, toelevering, civiele techniek, spoorbouw, wegenbouw, mobiliteit & engineering, energienetwerken, telecom. De verschillende ondernemingen weten elkaar goed te vinden en vullen elkaars expertises aan. Hierdoor kunnen we een integrale aanpak bieden bij complexe vraagstukken. Door de rijke geschiedenis kent VolkerWessels de lokale markten door en door.

Asset.Insight. bundelt krachten

De krachten op het gebied van meet- en inspectie zijn sinds 2018 gebundeld onder de naam Asset.Insight. Asset.Insight. is een samenvoeging van diverse VolkerWessels-bedrijven. Het bestaat uit het onderdeel ‘Inspectation’ en ‘Data Science’ vanuit VolkerRail, de afdeling ‘Verhardingscontrole & Advies’ vanuit het bedrijf Aveco de Bondt en het onderdeel ‘Tecson Inspections’ uit MJ Oomen. Asset.Insight. inspecteert, meet, monitort en voorspelt de kwaliteit van assets. Dit doet zij met ruim 60 gecertificeerde inspecteurs.

assetinsight-assetmanagement.jpg
+