Onze historie

Asset.Insight. is een jong bedrijf met een grote ambitie om te groeien. Maar toch hebben we al een rijke geschiedenis. We zijn namelijk onderdeel van VolkerWessels, een bouwconcern dat al sinds 1854 bestaat. VolkerWessels kent een lange historie. Aan de wieg van het concern stonden diverse grote Nederlandse aannemers en vermaarde familiebedrijven.

 

Windmolens-inspectie-asset.jpg

VolkerWessels onderneming

De experts in de infrastructuur van Koninklijke VolkerStevin en de specialisten in bouw- en vastgoed van  Kondor Wessels besluiten in 1997 samen verder te gaan en fuseren tot Koninklijke Volker Wessels Stevin nv. Sinds 2002 draagt de onderneming de handelsnaam VolkerWessels. Er is dus veel gebeurd sinds 1854!

wegenschiphol.png

Beste infrastructuurbedrijf

Vandaag de dag is VolkerWessels een toonaangevend en zeer veelzijdig bouwconcern. De ambitie: het beste infrastructuurbedrijf van Nederland zijn. Het bedrijf telt ruim 120 werkmaatschappijen en zo’n 16.000 medewerkers. We zijn actief in de segmenten: vastgoedontwikkeling, bouw, installatietechniek, toelevering, civiele techniek, spoorbouw, wegenbouw, mobiliteit & engineering, energienetwerken, telecom. De verschillende ondernemingen weten elkaar goed te vinden en vullen elkaars expertises aan. Hierdoor kunnen we een integrale aanpak bieden bij complexe vraagstukken. Door de rijke geschiedenis kent VolkerWessels de lokale markten door en door.

Asset Insight-RGB.jpg

Asset.Insight. bundelt krachten

De krachten op het gebied van meet- en inspectie zijn sinds 2018 gebundeld onder de naam Asset.Insight. Asset.Insight. is een samenvoeging van diverse VolkerWessels-bedrijven. Het bestaat uit het onderdeel ‘Inspectation’ en ‘Data Science’ vanuit VolkerRail, de afdeling ‘Verhardingscontrole & Advies’ vanuit het bedrijf Aveco de Bondt en het onderdeel ‘Tecson Inspections’ uit MJ Oomen. Asset.Insight. inspecteert, meet, monitort en voorspelt de kwaliteit van assets. Dit doet zij met ruim 60 gecertificeerde inspecteurs.

+