Onze visie

In de wereld waarin we leven stellen we steeds hogere eisen aan onze infrastructuur. Asset prestatie wordt steeds belangrijker. Wij werken samen met onze klanten en business partners om hun doelstellingen te realiseren op het gebied van asset informatiemanagement. Dit doen we voor onze klanten die onder meer spoorwegen, wegen, waterkeringen, vaarwegen, afvalwaterketen, havens en (petrochemische) industrie hebben of beheren.

brug-predictivemodelling.JPG

Inspecteren, meten, monitoren en voorspellen

Het verschaffen van inzichten in assets is de kern van het nieuwe bedrijf Asset.Insight. Inzichten in assets zorgt ervoor dat de asset eigenaar en asset beheerder op de meest efficiënte en effectieve manier het onderhoud kan inrichten. Dit leidt tot meer veiligheid voor de gebruiker en scheelt tijd en geld. Asset.Insight. verzamelt data door inspecties, metingen en continue monitoring. Door Internet of Things (IoT) en machine learning algoritmes kan data naar scherpe inzichten worden vertaald door voorspellende modellen.

drone-wagen.jpg

"Razendsnelle technologische ontwikkelingen en veranderende wensen van de klant en de wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Om op deze veranderingen in te kunnen spelen moeten we continu blijven innoveren. Asset.Insight. biedt toegevoegde waarde door de asset expertise te combineren met innovatieve data analytics technieken", vertelt Paul de Hair, algemeen directeur van Asset.Insight. We willen graag onze expertise met u delen. Goed begrip van uw optimalisatie vraagstuk is voor ons het startpunt.

 

Inspectie-spoor-rail.jpg

Digitalisering en voorspellende modellen

Het verzamelen van data kan met behulp van metingen en inspecties. Asset.Insight. digitaliseert assets. Bijvoorbeeld met sensoren op een meettrein of meetwagen, een 3D-scanner op boten en auto’s of drones. Asset.Insight. werkt met voorspellende modellen, zodat klanten op tijd zien welke acties zij op het gebied van assetmanagement moeten nemen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

Inspectie-sensoren.jpg

Voorspellend model spoorstaafschades

Een voorbeeld is de ontwikkeling van een model voor spoorstaafschades. Door de belasting van passerende treinen en lokale condities slijten spoorstaven en ontstaan er schades in de spoorstaaf. Deze spoorstaven moeten op termijn vervangen worden. Met tijdig inzicht in de locatie van beginnende schades kan preventief onderhoud uitgevoerd worden. De Eddy Current Lorrie, een innovatief meetinstrument, kan beginnende scheuren met een diepte van 0,5 tot 5 millimeter in de spoorstaaf meten. Scheuren die dieper gaan kunnen met ultrasoon, oftewel via geluidsgolven, gemeten worden. Door het voorspellend model kan preventief onderhoud uitgevoerd worden. Dit verlengt de levensduur van de spoorstaven tegen lage kosten.

+