icon-arrow-right
HomeWerken bijZij-instromer inspecteur NEN 3140 inspecties

Zij-instromer inspecteur NEN 3140 inspecties

In de wereld waarin we leven stellen we steeds hogere eisen aan onze infrastructuur. Asset prestatie wordt steeds belangrijker. Ons doel: samen met onze klanten werken aan de veiligheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en efficiëntie van onze assets. Of het nu gaat om sporen, dijken, gebouwen, industrie, bruggen, wegen of een combinatie daarvan. En dat alles natuurlijk op een veilige manier. Je begrijpt dat jouw rol als inspecteur NEN 3140 inspecteur daarin enorm belangrijk is. Jij maakt echt het verschil!

Elektrotechniek

Heb jij een achtergrond in de Elektrotechniek en heb je altijd als monteur gewerkt, maar ben jij op zoek naar iets anders? Lijkt het je leuk om meer te leren over het zelfstandig uitvoeren en controleren van inspecties binnen infra, maar deins je ook niet terug voor het flexibel inzetbaar zijn, betrek je anderen én ben je vaardig in het onderhouden van klantcontacten? In deze rol krijg je de kans om mee te bouwen aan de verdere groei van de inspectiedienst bij Asset.Insight., een innovatieve dochteronderneming van VolkerWessels! 

Wie ben je en hoe ziet je werk eruit?

Als NEN Inspecteur zij-instromer zal je een traject ingaan van 6 maanden, vanaf 1 maart 2021, waarin je wordt opgeleid als volwaardig inspecteur. Zo zal jij na 3 tot 6 maanden zelf inspecties kunnen uitvoeren aan elektrische installaties bij verschillende opdrachtgevers.

 

Dit kan zijn in de droge en natte infra, het spoor en vliegvelden. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid waarin je takenpakket o.a. bestaat uit:

 • het zelfstandig of in teamverband uitvoeren van inspecties;
 • het opstellen van op maat gemaakte rapportages.

 

Je werkt hoofdzakelijk vanuit huis naar je werkplek, welke door geheel Nederland kan liggen. Soms overnacht je dan in een hotel. Tevens krijg je een telefoon, laptop en tablet om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

 

De vrijheid van deze functie kent ook langere reisafstanden en werktijden op alle momenten van de week. Reizen en werken in de avonden, nachten en/of weekenden kan af en toe voorkomen en is voor jou dan ook geen bezwaar.

Hoe ziet het traject eruit?

In de eerste 3 maanden zal jij meelopen met verschillende inspecteurs. Zij zullen jou van alles leren als het gaat om type  elektrische laagspanningsinstallaties, hoe je moet inspecteren en hoe je rapportages moet maken. Naast het “on the job” leren van verschillende vaardigheden vinden wij het ook heel belangrijk dat je de juiste coaching en training krijgt.              

    

In de eerste drie maanden krijg je tijd en begeleiding om je VCA basis, veilig werken langs de weg en meest belangrijke Scios Scope 8 te behalen. Zo kan je de opgedane ervaring in het veld kracht bijzetten met de theoretische kennis. Mocht je dit allemaal gehaald hebben, kan jij als volwaardig NEN Inspecteur 3140 naar buiten om je eigen inspecties te doen.         

  

Omdat het werk en de theorie ook allemaal nog nieuw is, vinden we het ook belangrijk dat je wekelijks gecoacht wordt door onze projectleiders en werkvoorbereiders. Je wordt dus daadwerkelijk klaargestoomd voor het inspecteursvak!

Wat neem je mee?

 • je heb een afgeronde opleiding in de elektrotechniek;
 • VCA-certificaat is een pré;
 • je bent bereid je Scios scope 8 en veilig werken langs de weg te behalen;
 • je bent 32-40 uur per week beschikbaar;
 • in het bezit van rijbewijs B;
 • goede communicatieve vaardigheden.

We vragen veel, maar wat staat daar tegenover?

Innovatief, verbindend en LEF! Dat is Asset.Insight. LEF staat voor Leren, Eigenaarschap en Fun. Groei bijvoorbeeld door van specialist tot generalist of verstevig je kennis juist binnen jouw vakgebied. Door zelf te doen, maar ook van elkaar te leren. We zijn ieder expert in ons vakgebied, maar kijken vooral ook waar we ieders krachten kunnen bundelen. En we gaan bovenal met plezier en passie te werk.

 

Wanneer je bij Asset.Insight. werkt, ben je verzekerd van een innovatieve en inspirerende omgeving en een modern pakket aan arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei, flexibiliteit en levensfase. Om een voorbeeld te noemen: naast 20 wettelijke en 8 collectieve vrije dagen bieden we nog 5 bovenwettelijke vrije dagen. Deze laatste storten we samen met je vakantiegeld in een potje dat je naar eigen wens mag aanwenden. Geen dagen nodig, maar wel je keuken verbouwen? Laat de waarde uitkeren in geld. Net een jong gezin en meer balans tussen werk en privé? Extra vrije dagen. Of toch die opleiding doen?         

 

Daarnaast kun je bij de arbeidsvoorwaarden denken aan het volgende:

 • een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je werkervaring);
 • indien je na 3 maanden alle certificaten behaald hebt zal je in salaris weer een stap maken;
 • goede pensioenvergoeding;
 • mogelijkheid tot vast dienstverband;
 • je krijgt een tablet en telefoon van de zaak;
 • indien je na 3 tot 6 maanden maanden alle certificaten behaald hebt en als volwaardig inspecteur op pad kan gaan krijg je van ons een leaseauto;
 • persoonlijke loopbaanbegeleiding.

Word jij onze nieuwe collega?

Zie jij deze afwisselende baan vol vrijheden en verantwoordelijkheden zitten? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie op werkenbij@assetinsight.nl. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met Jan Huiskes via +31 (6) 50 22 50 94.

 

De gesprekken vinden plaats in januari 2021 en per 1 maart 2021 start het traineeship.

 

Een online persoonlijkheidsassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Meer informatie over VolkerWessels kan je vinden op www.volkerwessels.com.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

menno (2).jpg

NEN 3140 inspecteur Menno aan het woord

Menno is NEN 3140 inspecteur en heeft al veel gave projecten mogen doen bij Schiphol, aan de spoorlijnen en aan de rijkswegen. Zo heeft hij een NEN 1010 inspectie mogen doen bij een giga storage dat groene energie opslaat. “Dit was echt een geavanceerde installatie. Ik moest gelijkspanning, wisselspanning, alle ampères en stelsels door elkaar meten. Een hoop uitzoekwerk en het sparren met engineers over tekeningen maakte de klus ontzettend uitdagend. Dit is een van de krachtigste installaties die ik ooit heb mogen inspecteren”. 

Naast het doen van elektrische inspecties heeft Menno ook mogen proeven van NEN 2767 inspecties. “Ik heb mogen meelopen met civiele inspecteurs, zo heb ik ook wel eens met een bootje onder de brug mogen inspecteren. Gaaf om zo verschillende inspecties te mogen meemaken. Elke dag is anders en alles is mogelijk”.

 

Dat is ook wat Menno zo leuk vindt aan Asset.Insight. Er zijn veel kansen en uitdagingen waar hij graag aan wil bijdragen. Menno wil zich graag verder ontwikkelen als breed inzetbare inspecteur en daarin een leidinggevende rol op zich nemen. “Het meedraaien met projecten en daarbij continu met de klanten schakelen en daarop aanpassen is waar ik blij van word”.

Ook al ben je als inspecteur veel alleen op pad, toch voelt Menno wel degelijk een hecht groepsgevoel. “We hebben veel telefonisch contact en iedereen staat voor elkaar klaar. Mochten we elkaar dan toch tegen komen met inspecteren, dan drinken we zeker wat langer koffie”. 


In zijn vrije tijd gamet Menno graag en draait hij muziek. Van house tot echte feestmuziek!

marco.jpg

Projectleider NEN inspecties Marco aan het woord

Marco werkt al sinds 2016 bij Asset.Insight.

“De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn er, je bent zelf in de ‘driver’s seat’. Marco heeft de ambitie om later een team te leiden. Als projectleider NEN inspecties ben ik de spil tussen de uitvoering en de klant. Het doel is alles zo efficiënt mogelijk op elkaar aan te laten sluiten zodat de klant tevreden is en wij zelf een mooi projectresultaat bereiken. Ik vind het daarnaast ook supergaaf om mee te denken op wat voor manieren we kunnen aansluiten bij verschillende afdelingen binnen Asset.Insight. Op deze manier werken we met een integrale aanpak om projecten beter te realiseren. Samenwerken met verschillende disciplines is elke dag weer uitdagend waardoor iedere dag anders is.

Ik houd mij voornamelijk bezig met offertes maken voor potentiële projecten en met het aansturen van bestaande projecten. Hierbij moet ik elke dag schakelen tussen contacten met de klant waarin de voortgang besproken wordt en het schakelen met teamleden in de uitvoering. Iedere klus is weer anders, door de diverse disciplines binnen Asset.Insight. krijg je een bredere blik op de infrawereld!” Het praktisch werken binnen ons team spreekt mij aan. Er kan snel worden geschakeld en er kan gezegd worden wat we denken. Openheid, eerlijkheid en transparantie biedt gewoon een fijne werksfeer ondanks we weinig bij elkaar zitten.”

+