icon-arrow-right
HomeWerken bijCollega's aan het woordProjectleider Björn Postma

‘Iedereen staat hier open voor vragen en ideeën’

Werken in een innovatieve omgeving, dat geeft project- en disciplinemanager Björn Postma (30) energie. Maar ook klanten helpen en adviseren. ‘Ik zorg ervoor dat opdrachtgevers met innovatieve meettechnieken de juiste informatie krijgen die we hebben beloofd.’

Afwisseling

Van planningen maken en een team aansturen tot vergaderingen en de financiën. Als project- en disciplinemanager bij Asset.Insight. heeft Björn veel verantwoordelijkheid. Een typische werkdag? ‘Dat is lastig. Ik leid veel soorten projecten, waardoor elke dag weer anders is. Juist die afwisseling maakt het leuk.’ Maar ook de ontspanning tussen het werk door, zoals tafelvoetbal en darten tijdens de lunch.

Nieuwste technieken

Vaak werkt Björn op het kantoor in Nieuwegein, soms bij de klant om presentaties te geven. Want Asset.Insight. biedt veel innovatieve en unieke oplossingen. ‘De klanten helpen en adviseren bij het onbekende hiervan maakt het interessant’, vertelt hij. ‘En de verantwoordelijkheid als projectmanager die je koppelt aan de nieuwste technieken.’ Denk aan 3D-scannen en IoT (Internet of Things).

Vertrouwen in collega’s

Kennis over de techniek doet hij op in projecten zelf, bijvoorbeeld van zijn collega’s uit de projectgroepen. ‘Ik vind het waardevol dat we hele gespecialiseerde collega’s hebben. Zij weten alles over iets wat technisch supercomplex is. Je moet op ze kunnen vertrouwen.’ Alle collega's zijn volgens Björn bereid om elkaar te helpen. ‘Iedereen staat hier open voor vragen en ideeën. En voor het geven van feedback, bijvoorbeeld tijdens momenten waarop ontwikkelingen met elkaar worden gedeeld.’

Leukste project

Op de vraag wat zijn leukste project tot nu toe is geweest, blijft hij even stil. Lachend: ‘Dat zijn er veel!’ Een van de projecten die hem is bijgebleven, is het in kaart brengen van alle bomen voor een provincie. ‘Het mooie van dit project was de grootschaligheid. We verzorgden het inmeten, maar ook de dataverwerking.’ Op naar de toekomst met nog veel meer innovatieve projecten.

 

Ook werken bij Asset.Insight.? Bekijk de openstaande vacatures of neem contact met ons op via werkenbij@assetinsight.nl

+