Stroefheidsmeting met de Methode SKM

Inzicht krijgen in de staat van uw wegen? Wij voeren diverse metingen uit, zodat u weet wat de stroefheid is van uw wegdek. Een goede stroefheid leidt tot veilige wegen en vermindert ongelukken op wegen. Door tijdig de stroefheid te meten, voorkomt u onnodige noodreparaties. Wij voeren stroefheidsmetingen uit met o.a. de SKM (SeitenKraftMessverfahren). Deze methode wordt in Nederland op dit moment enkel geaccepteerd voor stroefheidsmetingen en monitoringsmetingen van bestaande deklagen zoals asfalt op rijkswegen ouder dan 1 jaar.

meetautoassetinsight.jpg

Stroefheidsmeting SWF (SideWayForce Methode)

Ik wil graag een offerte.

 

Wat kunnen we voor u betekenen?

 

Wij kunnen voor u een stroefheidsmeting uitvoeren met een SKM-meetwagen. Zo weet u wat de stroefheid is van bestaande asfalt- en betonwegen. In onze meetwagen zit een volledig geïntegreerd meetsysteem, inclusief een watertank met een capaciteit van 6500 liter. Daarnaast is het uitgerust met hoogwaardige GPS-apparatuur om de locatie van de metingen nauwkeurig vast te leggen.

meetwiel SKM.jpg

Side Way Force stroefheidsmeting

Deze stroefheidsmeting SKM of SWF (Side Way Force) methode genaamd wordt bij 40, 60 of 80 km/h uitgevoerd door een meetwagen, waarbij in het rechter wielspoor een vrij draaiende meetband onder een hoek van 20° is geplaatst ten opzichte van de rijrichting. Deze meetband (5e wiel) is een relatief smalle luchtband (3 inch breed) zonder profiel, die met verticale kracht van 1960N op het wegoppervlak wordt gedrukt. De zijwaartse wrijvingsweerstand van de meetband die hierbij ontstaat wordt geregistreerd en wordt vervolgens omgerekend naar een stroefheidwaarde. Asset.Insight. voert de SKM-metingen uit geheel conform het Duitse technische proefvoorschrift “TP Griff-Stb (SKM)”.

Meer weten over het meten van stroefheid?

Neem dan contact met ons op.

Telefoon: +31 30 246 94 00 

Email: info@assetinsight.nl

+