FietsComfortMetingen

De FietsComfortMetingen (FCM) worden uitgevoerd met een klein meetvoertuig (Daihatsu Cuore) waarmee de langsvlakheid van het fietspad in twee meetsporen wordt vastgelegd. Het gemeten langsprofiel wordt omgezet naar een comfortwaarde (Cv), zoals deze is beschreven in CROW rapport D12-01 “Beschrijving van het fietscomfortmetingenmodel”.

fietsen-familie.jpg

Bepalen langsprofiel verharding

Ik wil graag een offerte.

 

Wat kunnen we  voor u betekenen?

 

CO-2 vermindering, duurzame mobiliteit, green cities, terugdringing auto in de binnenstad. U kent deze begrippen natuurlijk. Fietsen wordt gestimuleerd en auto's geweerd in de steden. U als wegenbeheerder wilt natuurlijk inzicht in het comfortgevoel dat een fietser ondervindt op de door u beheerde wegen. De resultaten van de meting die wij uitvoeren geven een zeer goede weergave van het comfortgevoel.

fietsen.jpg

Toestand fietspaden in kaart brengen

Fietscomfortmetingen worden uitgevoerd om de toestand van fietspaden in kaart te brengen.

Tijdens deze metingen wordt het comfort bepaald dat fietsers ervaren, wordt de visueel zichtbare schade geregistreerd en worden digitale opnamen van het fietspad gemaakt.

 

wegmeting-auto.jpg

Visuele inspectie

Wat levert het u op?

 

Tijdens de metingen wordt tevens een visuele inspectie uitgevoerd waarbij diverse schadebeelden digitaal worden vastgelegd. Daarnaast wordt per 10 meter een digitale foto gemaakt met het beeld van het fietspad en wordt de meetlocatie in GPS-coördinaten vastgelegd. U krijgt dus een uitgebreide rapportage van ons.

Meer weten over FietsComfortMetingen?

Neem dan contact met ons op.

Telefoon: +31 30 246 94 00 

Email: info@assetinsight.nl

 

+