3D scan en analyse

Wij kunnen de omgeving van uw assets volledig vastleggen in een 3D-puntenwolk, waardoor het inmeten van assets vanaf het beeldscherm, op kantoor, kan gebeuren. Van iedere pixel weten we de exacte positie, het tijdstip, de snelheid en de mate van reflectie. De puntenwolk is standaard weergeven in reflectiewaarden, intensiteitwaarden en grijswaarden, maar kan ook omgezet worden in kleur op basis van de gemaakte foto’s. Met al deze informatie heeft u de complete werkelijkheid in beeld. Zo is het mogelijk om op elk moment de puntenwolk te raadplegen. Zodat wanneer u bepaalde gegevens nodig heeft, niet terug hoeft naar de locatie hetgeen tijd en geld bespaart.

Scan onder water-rvrij.JPG

Onderwater scans

Wij gebruiken een multibeam (echolood) om een onderwater scan te maken. We maken dan een 3D scan van de waterbodem door middel van sonar technologie zodat we 'onder water' kunnen kijken. Ook kunnen we dan het slibvolume berekenen doordat door middel van de radar de slibdikte in kaart is gebracht. Ook werken wij met een 3D realtime akoestische camera. Hiermee kunnen we filmen beneden de waterlijn.

20160530_080131.jpg

Bovenwater scans

Wij maken gebruik van de Riegl VMX-450 laserscanner die 360⁰-profielen van de omgeving maakt. Naast het maken van een 3D scan, zal het systeem door middel van een Ladybug5 digitale camera iedere 10 meter een 360°-graden foto maken. Deze panoramafoto’s brengen het meetgebied visueel in beeld en maken het tevens mogelijk om de puntwolk te voorzien van een kleuring.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met Cor van den Heuvel.

Telefoon: 06-54383085

Email: cvandenheuvel@assetinsight.nl

+