icon-arrow-right
HomeDigitaal meten FlexInspect

FlexInspect

FlexInspect is een slimme oplossing voor efficiënt inspecteren, auditeren en keuren. Een breed toepasbaar mobiel platform waarmee bevindingen eenvoudig digitaal kunnen worden geregistreerd, gerapporteerd én geanalyseerd. FlexInspect geeft u direct inzicht in uw objecten en bedrijfsvoering.

Digitaal inspecteren met FlexInspect

Met FlexInspect kunt u inspectieprocessen snel en efficiënt organiseren volgens uw eigen wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zelfstandig, losstaand systeem of voor integratie met bestaande systemen. FlexInspect is geschikt voor vrijwel alle soorten inspecties in uiteenlopende sectoren. Of het nu gaat om het controle van installaties, inzicht in uw objecten en processen, of controle op het naleven van regels. FlexInspect levert gemak en snelheid, en daardoor een flinke besparing op uw inspectie- en onderhoudskosten.

 

Definiëren

Als beheerder heeft u toegang tot een webbased portal waarin u de inspectieformulieren kunt definiëren. Daarnaast stelt u vast welke assets en inspecteurs van toepassing zijn. De werkvoorbereider kan eventueel gebruikmaken van inspectie werkorders zodat inspecteurs gericht inspecties uitvoeren.

Objecten en inspecties selecteren

De inspecteurs maken gebruik van een smartphone of tablet waarmee op locatie de inspecties worden uitgevoerd. De app is ontwikkeld voor het Android en Windows platform waarbij alle schermformaten mogelijk zijn. De app heeft de mogelijkheid om foto’s te maken, te bewerken en toe te voegen aan de inspectie. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een geografische functionaliteit (GIS) waarmee inspecties automatisch worden gekoppeld aan een GPS XY coördinaat.

Het is tevens mogelijk om vanuit een kaart objecten en inspecties te selecteren. Bij FlexInspect wordt de inspectiedata encrypted opgeslagen op het mobiele apparaat en vervolgens gesynchroniseerd met een centrale database.  Hierdoor is een continue internetverbinding niet noodzakelijk.

Duidelijk inzicht in de toestand van uw assets

In de portal kunt u de inspectieresultaten overzichtelijk raadplegen, werkopvolging organiseren, (management)rapportages opstellen en trendanalyses uitvoeren. Met analyse kunnen slimme verbanden worden gelegd voor een helder inzicht in de toestand van de geïnspecteerde assets. U kunt hierbij op maat rapporten, schermen en grafieken definiëren. Het is mogelijk om de FlexInspect database te koppelen aan uw assetmanagementsysteem voor synchronisaties van objecten en inspectieresultaten.  Uit voltooide inspecties ontstaan dan automatisch werkorders voor de opvolging daarvan. 

flexinspect-portal.png

Toegankelijke portal en gebruiksvriendelijke app

In de portal kunt u direct de resultaten van de inspecties inzien en ophalen. Verder kunt u ook zelf uw inspectieformulieren maken en aanpassen. FlexInspect is gebruikersvriendelijk. Inspecties zijn direct in het veld in te voeren. Heeft u even geen bereik? Geen probleem de inspecties worden op het device opgeslagen. In de FlexInspect app zijn er diverse gebruikersvriendelijke invoervelden mogelijk. Naast de gebruikelijke tekst en keuze velden zijn er datum selectie velden, sliders en een toggle veld mogelijk. De inspecteur heeft dus geen inspectieformulier op papier meer nodig. Het proces is geheel papierloos van inspectiewerkorder naar inspectie tot werkopvolging van de geconstateerde feiten.

flexinspect-app.png

Geïntegreerde GIS functionaliteiten

Door de geïntegreerde Esri ArcGIS functionaliteiten kan de inspecteur buiten de objecten vanaf een kaart selecteren. Maar ook zien wat er in de vorige inspectieronde is geconstateerd. De werkopvolging kan door de GIS functionaliteit op de kaart zien waar inspecties zijn gelopen of waar afwijkingen aan objecten zijn gesignaleerd.

Gemakkelijk

Er is niet veel voor nodig om met FlexInspect aan de slag te kunnen. FlexInspect kan ook geïntegreerd worden met uw assetmanagementsysteem voor synchronisaties van assets en inspectieresultaten. En dit papierloos.

Meer weten?

Neem dan contact op met Michiel Dop.
Telefoon: 06-29081098
Email: mdop@assetinsight.nl

 

+