HomeKlantprojecten Ruwwaterleiding monitoring

Ruwwaterleiding monitoring

Wij zijn door het waterbedrijf Evides benaderd met de vraag of een ruwwaterleiding onder druk, gemonitord kon worden met een camera. De bedoeling was om een camera in de ruwwaterleiding te monteren om 24 uur lang opnames te maken.

Om de tank camera te monteren in de ruwwaterleiding moest er ter plekke gemeten en gelast worden.

Camera Inspection PIG

De bevestigingsbeugel van de camera werd op de flens aan het op maat gemaakte rooster gelast zodat de camera vastgezet kon worden en met succes in de ruwwaterleiding gemonteerd. De camera werd aangesloten op een computer die verderop in een bouwkeet stond. Het rapportageprogramma op de computer heeft 24 uur lang aangestaan om de opnames op te nemen. 

De ruwwaterleiding werd tijdens de monitoring geïnspecteerd door een speciale ‘camera inspection PIG’ (een met de stroom meedrijvende draadloos camerasysteem). Deze ‘PIG’ werd na een aantal km opgevangen door het ingebouwde rooster die in de ruwwaterleiding was geplaatst.

Vastleggen op beeld

Het doel van deze 24-uurs monitoring was om te observeren wat er in de leiding gebeurt en om de aankomst van een zogenaamde ‘camera inspection PIG’ bij het rooster te controleren. De camera heeft onder andere de aankomst van deze ‘PIG’ bij het rooster vastgelegd op beeld.

Feiten & cijfers

+