HomeKlantprojecten Casing inspectie in India

Casing inspectie in India

Ons team heeft een inspectie gedaan van een aantal casings van de SALPG Terminal in de havenstad Visakhapatnam in India. De SALPG Terminal is een ondergrondse grotopslag van vloeibaar petroleumgas (LPG) met een capaciteit van maar liefst 60.000 MT. 

Opslag LPG in grot

South Asia LPG Company Private Limited is een joint venture tussen Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) en Total Gas & Power India (TGPI), een dochteronderneming van TOTAL. De grot wordt sinds 2007 gebruikt voor de opslag van LPG die via de haven van Visakhapatnam wordt ingevoerd. Deze SALPG grot is de eerste en tevens ook de grootste opslaggrot in Zuid- en Zuidoost-Azië. Van hieruit wordt de LPG doorgevoerd naar de buurlanden aan de oostkant van India.

Degradatie erosie en corrosie

Het team heeft het binnenoppervlak en de verbindingslassen van de casings geïnspecteerd met behulp van een geavanceerd camerasysteem. Het doel van de inspectie was om eventuele degradatie in de vorm van erosie/corrosie zo goed mogelijk in beeld te brengen en te lokaliseren. Met behulp van een kraan liet men de camera zakken tot een diepte van 190 meter onder de grond. In totaal hebben zij 5 casings geïnspecteerd. 

Feiten & cijfers

+