icon-arrow-right
HomeKlantprojecten 5-jarige samenwerking met BTL

5-jarige samenwerking met BTL

Stroomgebied van de Maas

BTL Realisatie voert vanaf 2020 het onderhoud aan het watersysteem van de Maas uit, in opdracht van Rijkswaterstaat. Binnen dit project is BTL verantwoordelijk voor verschillende assets. Van bomen en dijken tot sluiscomplexen en wegen. Als nieuwe partner helpt Asset.Insight. bij het beheer en onderhoud van een deel van deze assets.

Vraag: beheer en onderhoud groene en civiele assets

Vanaf 2020 beheert en onderhoudt BTL een groot deel van de groene en civiele assets in het stroomgebied van de Maas. In totaal gaat het om zo’n 300 kilometer waterweg. Onderdeel van de opdracht is het vastleggen van de kwaliteit van alle assets met een conditiemeting. BTL heeft Asset.Insight. opdracht gegeven om dit uit te voeren.

Oplossing: NEN-inspectie, bomenanalyse, foto-opname

Inspectie, data-analyse en informatietechnologie. Op deze drie gebieden werkt BTL samen met Asset.Insight. De eerste stap van de 5-jarige samenwerking is inzicht geven in alle civiele en groene objecten rond de Maas, de nulmetingen. Dat doen we met de conditiemeting NEN-inspectie 2767. Deze inspectie voeren we vervolgens jaarlijks uit.

 

Een ander voorbeeld van wat we gaan doen: aan de hand van visueel beeld en data brengen we alle bomen in kaart met een bomenalgoritme. Daarnaast maken we een volledige 360-gradenfoto-opname van het areaal. Zo is de startsituatie bij aanvang van het contract visueel vastgelegd.

Impact: inzicht in bomenareaal

Met de conditiemetingen wordt de conditie van assets nauwkeurig in beeld gebracht en gemonitord. Hiermee kan Rijkswaterstaat meerjarenplanningen opstellen voor het repareren en vervangen van (delen van) assets.

 

De bomenanalyse geeft een overzicht van het totale bomenareaal. Het voordeel van het bomenalgoritme is dat het op grote schaal toepasbaar is: ideaal voor een locatie als de Maas.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  BTL
 • Waterweg
  300 kilometer
 • Projectcategorieën
  Wegen
  Water

Gerelateerde informatie

+