icon-arrow-right
HomeDienstenFietscomfortmetingen (FCM)

Fietscomfortmetingen

De fietscomfortmetingen (FCM) voeren we uit met een klein meetvoertuig (Daihatsu Cuore). Dit apparaat legt de langsvlakheid van het fietspad in twee meetsporen vast. Het gemeten langsprofiel wordt omgezet naar een comfortwaarde (Cv), zoals deze is beschreven in CROW-rapport D12-01 'Beschrijving van het Fietscomfortmetingmodel'.

fietsen-familie.jpg

Bepalen langsprofiel verharding

CO2-vermindering, duurzame mobiliteit, green cities, terugdringing auto in de binnenstad. In steden wordt fietsen gestimuleerd en worden auto's geweerd. Met fietscomfortmetingen krijgt u als wegenbeheerder inzicht in het comfortgevoel dat een fietser ondervindt op wegen. De resultaten van de meting die wij uitvoeren geven een goede weergave van het comfortgevoel.

 

Ik wil graag een offerte.

fietsen.jpg

Toestand fietspaden in kaart brengen

Fietscomfortmetingen brengen de toestand van fietspaden in kaart. Hiermee bepalen we het comfort dat fietsers ervaren, registreren we de visueel zichtbare schade en maken we digitale opnamen van het fietspad.

 

wegmeting-auto.jpg

Visuele inspectie

Wat levert het u op?

 

Tijdens de metingen voeren we een visuele inspectie uit waarbij diverse schadebeelden digitaal worden vastgelegd. Daarnaast maken we per 10 meter een digitale foto met het beeld van het fietspad en de meetlocatie in gps-coördinaten vastgelegd. U krijgt een uitgebreide rapportage van ons.

Meer weten over fietscomfortmetingen?

Neem dan contact met ons op.


Telefoon: +31 30 246 94 00 

E-mail:     info@assetinsight.nl

 

Projecten

Alle projecten
+