icon-arrow-right
HomeDiensten Spoorstaafschades meten

Spoorstaafschades meten

Asset.Insight. heeft een uniek meetinstrument (Eddy Current Lorrie) bedacht en laten ontwikkelen. Dit apparaat meet wervelstromen met een snelheid van 1 tot 20 kilometer per uur. En op beide spoorstaven gelijktijdig. Dé oplossing voor inzicht in beginnende en minuscule spoorstaafschades.

Spoor_2

Wervelstroommetingen

Ik wil graag een offerte.

 

Ernstige spoorschade voorkomen? Verleng op tijd de levensduur van spoorstaven. Dat kan met wervelstroommetingen.

Op beide spoorstaven voeren we gelijktijdig wervelstroommetingen uit met onze Eddy Current Lorrie. Asset.Insight maakt ook gebruik van Eddy Current Walking Sticks. Dit is een meetinstrument dat met de hand over het spoor wordt geduwd. De metingen worden in de nacht uitgevoerd. Zo wordt men niet gestoord door voorbijrazende treinen of trams. Dit levert dus een behoorlijke tijdwinst op. Er is ook minder inzet van personeel nodig.

Spoor_00

Corrrecte en nauwkeurige data

'Dit levert een enorme tijdswinst op en een grote hoeveelheid aan correcte en nauwkeurige data. Tevens zijn we op dit moment verder aan het innoveren om nog meer data tegelijkertijd te kunnen verzamelen. Hiermee kunnen nóg meer inzichten worden gegenereerd, zodat men eerder aan de slag kan gaan met preventief onderhoud om de levensduur van spoorstaven te verlengen', vertelt Jan Huiskes, de bedenker van dit vernieuwende apparaat.

 

 

sensors-inspectation.jpg

Ultrasoon-metingen

Bovendien zorgt de Eddy Current Lorrie ervoor dat beginnende scheuren met een diepte van 0,5 tot 5 millimeter per centimeter spoorstaaf direct vastgelegd kunnen worden. Scheuren die dieper zijn, worden vervolgens met ultrasoon gemeten. Bovendien worden alle bevindingen vastgelegd op de GIS-kaart.

Meer weten over wervelstroom- en ultrasoon-metingen?

Neem dan contact met ons op.


Telefoon: +31 30 246 94 00 

E-mail: info@assetinsight.nl

+