HomeDiensten3D-scan en analyse

3D-scan en analyse

Vanachter uw bureau op tijd zien waar wegonderhoud nodig is? Dat kan met 3D-scans en -analyses. Een efficiënte, duurzame en nauwkeurige methode. U hoeft niet meer terug naar de locatie voor meer gegevens van uw asset. Met één scan staan alle data op het beeldscherm in een 3D-puntenwolk.

Voordeel: bespaar tijd en geld met 3D-scans

Stel, u laat in eerste instantie alleen de profielen van een weg meten. Na een maand wilt u ook de omgeving in kaart brengen. Voorheen stuurde u misschien iemand terug naar de locatie. Dat hoeft nu niet meer. Want de complete werkelijkheid staat op uw beeldscherm.

Op basis van uw vraag, analyseren gerichte algoritmes de puntenwolk. Hierdoor ziet u op tijd hoeveel onderhoud nodig is, welke type en waar het probleem precies zit. Voer preventief onderhoud uit en voorkom hoge herstelkosten.

Hoe werkt het inmeten van assets op de weg?

Met een 3D-scanner brengen wij de weg en omgeving in een keer voor u in kaart. De data die hieruit ontstaan, zet een softwareprogramma om naar een 3D-puntenwolk. Op één scan zijn verschillende analyses mogelijk, van bomen en dwarshellingen, tot wegmarkeringen en wegassen.

Van iedere pixel is de exacte positie, het tijdstip, de snelheid en de mate van reflectie bekend. De puntenwolk is standaard weergegeven in reflectie-, intensiteit- en grijswaarden. Liever in kleur? Ook dat is mogelijk.

Hoe werkt het inmeten van assets bij water?

Voor scans onder water maken we gebruiken een multibeam (echolood) om een onderwater scan te maken. We maken dan een 3D-scan van de waterbodem door middel van sonar technologie zodat we 'onder water' kunnen kijken. Ook kunnen we dan het slibvolume berekenen doordat door middel van de radar de slibdikte in kaart is gebracht. Ook werken wij met een 3D realtime akoestische camera. Hiermee kunnen we filmen beneden de waterlijn.

 

Voor scans boven het water maken we gebruik van de Riegl VMX-450 laserscanner die 360⁰-profielen van de omgeving maakt. Naast het maken van een 3D-scan, maakt het systeem door middel van een Ladybug5 digitale camera iedere 10 meter een 360°-gradenfoto. Deze panoramafoto’s brengen het meetgebied visueel in beeld en maken het tevens mogelijk om de puntwolk te voorzien van een kleuring.

Meer weten over 3D-scans en -analyse?

Neem dan contact op met ons op.

Telefoon: +31 6 30 246 94 00
E-mail:     info@assetinsight.nl

Projecten

Alle projecten
+